Проведе се финалът на пилотната кампания на „ЕКОПАК България“ и Столична

...
Проведе се финалът на пилотната кампания на „ЕКОПАК България“ и Столична
Коментари Харесай

Децата от 38. Основно училище събраха над 1 тон и 300 килограма пластмасови и алуминиеви отпадъци от опаковки

Проведе се финалът на пилотната акция на „ЕКОПАК България“ и Столична община „ Екоклас “.

Учениците от 38. Основно учебно заведение „ Васил Априлов “ в София, техните родители и учители събраха и предадоха за преработване над 1 звук и 300 кг употребявани пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета. В акцията се включиха общо 28 класа.

Най-голямо количество 84,6 кг събра 5а клас, на второ място с 81,1 кг се класира 2в клас, а на трето със 78,5 кг – 1б клас. Победителите получиха купа и медали персонално от Десислава Билева, заместник-кмет по направление „Зелена система, екология и земеползване“ на Столична община. Класът победител печели посещаване в Образователния център за преработване на ЕКОПАК в София, както и ранички и бутилки за многократна приложимост. Класовете подгласници получиха комплекти за бадминтон, а всички деца, взели участие в акцията, занимателни екостикери.

„ Поздравления за всички деца, родители, учители и управлението на учебното заведение за това, че вложиха подобен възторг и старание в общата ни задача – да пазим природата и града си чисти, да дадем нов живот на старите опаковки “ – сподели Десислава Билева.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР